Polohrubá múka sa využije na veľmi veľa pokrmov, od múčnikov, slaných jedál, vlastných cestovín, slané jedlá, pekári....Pridávam recept na jednoduché rožky, ktoré môžete nakrájať našikmo a pridať nátierku.
Veľké slané rožky
- 250ml voda
- 20g čerstvé droždie (7g alebo 2KL sušeného d.= 20g čerstvého)
- 1 KL sladenka - môžete použiť i med alebo cukor
- 1 PL soľ - kúpite i u nás
- 1 PL olej - kúpite i u nás
- 300g hladká múka - kúpite i u nás
- 150 polohrubá múka
- hrubozrná soľ - kúpite i u nás
- rasca celá - kúpite i u nás
Z droždia, vlažnej vody, cukru urobíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto rozdelíme na 8 dielov. Každý kúsok vyvaľkáme na obdĺžnik, ale nie až uplne ku kraju. Vznikne hrubšia časť, okolo ktorej začneme postupne namotávať rožky. Dlaňami rožky ešte pritlačíme a "vyšúľame" do dlhého tvaru. Položíme na plech, postriekame rozprašovačom s vlažnou vodou a posypeme soľou a rascou. Necháme podkysnúť na teplom mieste napr. v rúre predohriatej na 35´C. Rožky pečieme na 220´C necelých 20min. Pred pečením ešte raz postriekame vlažnou vodou.
RADA NAD ZLATO: Upečené rožky preložíme na mriežku, aby chytili vzduch i odspodu a nezvlhli. Ostanú chrumkavé i na druhý deň.

0,67 €
0,56 € bez DPH