Vynikajúce nutričné vlastnosti repkového oleja RACIOL, vyplývajú z vysokého obsahu mononenasýtených mastných kyselín (60%). Repkový olej RACIOL obsahuje aj veľmi cenné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Repkový olej obsahuje až 10% kyseliny α-linolénovej, čím sa nemôže pochváliť žiaden z bežných olejov. Prikladám typ na nezvyčajný recept priamo z Bulharska.
Džuveč z Bulharska
- 1 ČL mletej červenej papriky - kúpite i u nás
- 200g ryže - kúpite i u nás
- 500g bravčové mäso
- 2 cibule
- 1/2 baklažán alebo cuketa
- 8rajčín - kúpite i u nás BASSTA rajčiny celé lúpané 400g
- 8 paprík
- 3 strúčiky cesnak - kúpite i u nás cesnaková pasta RAPA 30% alebo 10% 600g
- 1 plechovka rajčinový pretlak - kúpite i u nás RAPA rajčinový pretlak 660g
- repkový olej
Na rozohriatom oleji opečieme pokrájanú cibuľu a na kocky nakrájané mäso. Pridáme čajovú lyžičku mletej červenej papriky, korenie, soľ, podlejeme a dusíme do polomäkka. Pekáč vymažeme repkovým olejom, vložíme nakrájané papriky, nahrubo nastrúhanú cuketu alebo baklažán, na kúsky nakrájané rajčiny. Cesnek rozmačkaný, pretlak a mäso. Všetko spolu chvíľu podusíme. Nakoniec vmiešame do zmesy opranú ryžu a zalejeme 750 - 1000ml vody. Dusíme ešte pokiaľ ryža nieje mäkká. Podávame s chlebom.
RADA NAD ZLATO: Ak si chcete ušetriť čas namiesto čerstvej papriky a rajčín, môžete jednoducho použiť i lečo, ktoré taktiež kúpite u nás - RAPA Lečo 660g. Výborne jedlo ochutí, pretože rajčiny s paprikou už vzájomne prepojili chute.

1,76 €
1,48 € bez DPH