Palmový tuk je vhodnejší na ťažšie fritovanie. Nie je dobrou voľbou pri príprave obaľovaných pokrmov, ale výborne poslúži napr. v prevádzkach, kde sa celý deň pripravujú hranolčeky alebo obľúbené fritované dobroty. Prikladám super typ na domáce hranolčeky.
Extra chrumkavé hranolky
koreniaca zmes:
- 2 lyžice soli
- 1 lyžička mletého chilli
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1/8 lyžičky rasce
- 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
Hranolky:
- 3 väčšie zemiaky (varný typ B)
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
- palmový tuk
Pripravíme si koreniacu zmes zmiešaním všetkých ingrediencií v miske a odložíme ju zatiaľ bokom. Zemiaky ošúpeme, odkrojíme špičky a veľmi ostrým nožom nakrájame dlhé hranolky s hranou cca 0,5cm. Hranolky dáme do veľkej misy a zalejeme studenou vodou. Necháme odležať aspoň 30min, ale pokojne aj cez noc. ( Ak namáčate dlhšie ako hodinu, dajte prikrytú misu do chladničky) Potom zlejte vodu a hranolky dajte v jednej vrstve na papierú utierku (kúpite u nás) a nechajte poriadne osušiť. Medzitým si rozohrejeme tuk. Hranolky posypeme alebo priamo obalíme v koreniacej zmesi (za čajovú lyžičku si odložte bokom). Vkladáme priamo do horúceho tuku. Po vysmažení posypeme nastrúhaným parmezánom a zvyškom koreniacej zmesi, aby sa to stihlo ešte prilepiť na hranolky. Prajem dobrú chuť.
RADA NAD ZLATO: Všetky ingrediencie okrem zemiakov a parmezánu kúpite u nás.

22,49 €
18,90 € bez DPH